Lansare la Iași

Dragi prieteni Vă invit să lansăm cartea mea Membranele înțelegerii la Iași, Muzeul Național al Literaturii Române, joi 28 septembrie, de la ora 18. Voi dialoga cu Liviu Antonesei și Petru Bejan. Vă așteptăm cu drag!

Adrian Niță, despre Membranele înțelegerii, la Izvoare de filosofie

Vineri, 16 iunie 2023, de la ora 21.10 vă invit alături de mine la emisiunea Izvoare de filosofie, de la Radio România Cultural. Alături de Cornel Moraru, voi vorbi despre filosofie și literatură, despre înțelegere și empatie, bine, iubire, fericire și alte teme (mai...

La Dialogul ideilor, despre Membranele înțelegerii

Luni, 5 iunie, de la ora 20, vă invit la Radio România Cultural, emisiunea Confluențe  - voi dialoga cu Cristi Bleotu despre cartea mea Membranele înțelegerii. Cartea se poate comanda de pe pagina web a Editurii Institutul European.

Sunt cercetător ştiinţific la Institutul de Filosofie şi Psihologie ,,Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române, eseist, traducător, analist politic.

Sunt președintele Societății Leibniz din România, coordonator al ediției Leibniz în română.

Militez pentru o educație de calitate, pentru respectarea drepturilor omului și pentru creșterea responsabilității față de mediu.

CV

Cărțile mele

Existență și predicație

Cluj-Napoca: Presa Universitară Clujeană, 2012

Polemice

Cluj-Napoca: Grinta, 2011

Noica: o filosofie a individualității

București: Paideia, 2009