Societatea Leibniz din România (https://societatealeibniz.education/) are plăcerea să anunțe demararea proiectului Premiile Leibniz 2022.

În scopul stimulării cercetării din domeniul studiilor leibniziene și, în general, din domeniul filosofiei, științei și artei, pentru a se crea condițiile unei educații de calitate, în spiritul irenismului promovat de Leibniz, al toleranței și respectului pentru drepturile omului, Asociația Societatea Leibniz din România acordă premii destinate creatorilor din țară și străinătate.

Vor fi acordate următoarele premii:

 1. Premiul Leibniz – premiu anual pentru lucrări din domeniul studiilor leibnitiene, din țară sau din străinătate, publicate în anul 2021.

2. Premiul Leibniz pentru filosofie – premiu anual pentru lucrări de filosofie (din domeniul studiilor leibniziene sau din alt domeniu) publicate în anul 2021.

 3. Premiul Leibniz pentru traducere – premiu anual pentru traducerea de lucrări de filosofie (din domeniul studiilor leibniziene sau din alt domeniu) publicate în anul 2021.

 4. Premiul Leibniz pentru proză – premiu anual pentru lucrări din domeniul literaturii – proză publicate în anul 2021.

 5. Premiul Leibniz pentru poezie – premiu anual pentru lucrări din domeniul literaturii – poezie publicate în anul 2021.

 6. Premiul Leibniz pentru știință – premiu anual pentru lucrări din domeniul științei  publicate în anul 2021.

04.05.2022

Comitetul Director al Asociației Societatea Leibniz din România

Persoană de contact: Conf. univ. Adrian Niță

Telefon: 0754 244 249