Asociatia ,,Societatea Leibniz din România” solicită Președintelui României (https://www.presidency.ro/), Guvernului României (https://www.gov.ro/), Ministerului Educatiei și Cercetării (https://www.edu.ro/), Inspectoratului Școlar București (http://ismb.edu.ro/), Grupului de Comunicare Strategică (www.mai.gov.ro ), Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (http://www.dsu.mai.gov.ro/), precum și tuturor celor interesați de prezentul și viitorul cetățenilor României, luarea de urgență a câtorva măsuri pentru prevenirea și tratarea noului virus.

  1. Introducerea obligativității testării tuturor persoanelor care intră în România, precum și a altor categorii de cetățeni (nu numai cei care au fost în context epidemiologic), inclusiv testarea rapidă, în toate unitățile spitalicești din România.
  2. Mărirea urgentă a spațiilor de tratare și dotarea acestora cu aparatură ATI și personal medical – având în vedere creștere constantă a numărului celor afectați.
  3. Asigurarea accesului total (complet, perfect transparent) la date cu privire la tot ce ține de noul virus. Atât la nivel național, cât și la nivelul fiecărei instituții spitalicești ce se ocupă de noul virus este nevoie permanentă de date – pentru buna informare a cetățenilor și specialiștilor.
  4. Elaborarea de proceduri scrise, detaliate, cu privire la toate situațiile concrete și distribuirea fiecărui cetățean (la intrarea în izolare, de exemplu, i se înmânează persoanei instrucțiuni scrise cu privire la obligații și drepturi, cum ar fi cine aduce alimente și apă etc).
  5. Sprijinirea economiei românești, prin trimiterea de comenzi către operatori din România pentru toate materialele medicale necesare (măști, combinezoane, dezinfectanți, aparatură etc).
  6. Impozitarea progresivă a pensiilor speciale cu 50-90 la sută, iar veniturile rezultate să fie vărsate la fondul special dedicat combaterii epidemiei.
  7. Deschiderea de urgență a Institutului Cantacuzino și oferirea de sprijin pentru cercetarea științifică în vederea creării unui antivirus.
  8. Introducerea obligativității cursurilor online (virtuale) pentru toate nivelurile de educație și, simultan, sprijinirea cadrelor didactice, școlilor, părinților în acest demers.

21.03.2020                                                         Președinte Consiliu Director

                                                                Conf. univ. Adrian Niță                  

Persoana de contact: Adrian Niță, 0754 244 249, adriannita2010@gmail.com