Deși PSD a criticat mereu activitatea de la Ministerul Sănătății când era în opoziție, vedem cum, la guvernare, ba chiar prin ministrul sănătății, nu numai că nu îmbunătățește sistemul, dar se adoptă măsură de relaxare, perfide și șmecherești, în plin val cinci.

Deși formal, PNL și PSD s-au declarat în favoarea vaccinării și a introducerii certificatului de vaccinare, în realitate cele două partide sunt complet împotrivă, adică complet de partea partidului extremist AUR. Tergiversarea adoptării certificatului este cea mai clară șmecherie, vizibilă de pe Lună, cu privire la atitudinea față de certificat. Degeaba, se dă vina pe neînțelegeri în coaliție, pe teste gratuite sau nu, pe impact bugetar etc, neadoptarea certificatului va fi mereu legată de mandatul ministrului Rafila.

Opinia publică a sperat la un memont dat că dacă va veni la minister un specialist, ba chiar un reprezentant al României la OMS, se vor lua măsuri eficiente, ferme, pragmatice în interes public (cum vedem că se face în toate țările civilizate), se dovedește tot mai clar că PSD și PNL nu sunt interesate absolut deloc de interesul public, de respectarea legislației, de grija față de cetățean, ci sunt interesați de contracte grase, cu comisioane mari pentru baronii domeniului. Așa zisa testare masivă nu este la ora actuală nici măcar începută, deși suntem în plin val cinci. Mai mult, se iau măsuri complet ilogice, sau, culmea, măsuri de relaxare.

Cei care au călătorit recent au văzut că au fost obligati la carantină, chair dacă erau vaccinați. Or, protecția populației în fața răspândirii virusului impune mult mai multe măsuri pe mai multe planuri. În plus, ajuns la graniță, cetățeanul ar trebui să arate un test recent, deși nu există centre deschise în weekend, deși rezultatul să dă în decurs de 24 de ore, și alte impedimente.

Tot legat de testare – s-a introdus obligația testării elevilor. Campania a inceput cu surle și trâmbițe, dar, vai, fără teste. După ce au venit, a trebuit ca profesorii să le pună în punguțe individuale. Or, e clar că unii de prin ministere au încasat comisioane grase pentru efortul depus de profesori. Unii cu munca, alții cu banii în conturi. Mai mult, la ora actuală, școlile sunt din nou lipsite de teste. Când va fi trimis în judecată ministrul educației și ministrul sănătății pentru acest genocid?

Pentru că am amintit de educație și de degringolada de aici, să amintesc ceva uluitor. Dacă până luna trecută, la primul elev pozitiv, clasa intra în online, Rafila a relaxat măsura, mărind numărul la trei.

Ca să întăresc ideea, să arăt că după ce devine pozitiv, elevul rămâne acasă; se va testa, trata , desigur, cu ajutor de la medicul de familie. Colegii lui continuă să vină la școală până când, în 14 zile, se vor face încă două cazuri pozitive în clasă – desigur, dacă există teste. Cum nu există, de câteva săptâmâni, răspândirea epidemiei exact printre populația cea mai predispusă (pentru varianta Omicron) va fi garantată. Bravo, domnule Rafila!

Pentru ca o clasă să intre online, până luna trecută era nevoie ca numărul de cadre testate să fie de 60 la sută; apoi domnii Rafila și Câmpeanu au eliminat această cerință și au încluit-o cu rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS COV 2: dacă este peste 75 la sută, se fac cursuri online, dacă este sub 75 la sută se fac cursuri în școală.

Despre campania de vacinare nici nu mai e cazul să insist. Ministrul Rafila o boicotează permanent, sistemtic și criminal. Singura modificare în raport cu ce se petrecere pe vremea lui Câțu este renunțarea la promovarea clipului video ce îndemna oamenii să nu se vaccineze – vezi textul meu Alege să te vaccinezi! şi Guvernul României promovează pe milioane de euro nevaccinarea.

În ultimele zile au început să apară clipuri și mesaje care nu conțin sintagma ,,alege să te vaccinezi!”, semn că firma ce a primit câteva milioane de euro pentru clip – pe care noi și cititorii noștri l-am fi făcut mai profesionist-, începe să se trezească.

În continuare, numărul de persoane care se vaccinează este deosebit de scăzut (e evident de ce), fapt ce conduce la plasarea României pe ultimul loc din Europa. In schimb, la numărul de morți raportat la numărul total al populației suntem fruntași.

Poate, ministrul Rafila nu va răspunde penal, justiția tocmai a fost pusă cu botul pe labe, dar va răspunde politic. Ministrul Rafila va avea pentru totdeauna legată de coadă tinicheaua de singurul Ministru al Sănătății antivaccinist și anticertificatist.

Adevărul,  18.01.2022

Linc: https://adevarul.ro/news/politica/masuri-perfide-luate-ministrulrafila-1_61e687765163ec4271dc23d7/index.html